How Well do You Know the Preamble to the Constitution?

Dear Dr. Linda,

When I was in eighth grade, I had to memorize the preamble to the Constitution, and then recite it to the class. I loved that assignment. I can recite it to this day. My kids don’t even know what I’m talking about. I think that should still be an assignment. I hope you agree.

Suzy

Sign Up for E-News

Dear Suzy,

I agree with you 100 percent and here’s why: Research has shown that learning how to memorize in and of itself is a healthy activity which facilitates brain development for future learning. The ability to memorize is critical to understanding and higher order thinking. How do we understand the meaning of a word we can’t remember, much less synthesize its meaning in higher-order concepts?

In addition, using the preamble to the Constitution gives students an opportunity to understand why our forefathers wrote the Constitution. I feel so strongly about this assignment that I included it in a book my husband and I wrote over 20 years ago on how students can improve their memories.

Think back. Did you have to memorize the preamble to the Constitution? Did you fully understand it? Here’s a little quiz to see how much you remember.

1. What is the preamble to the Constitution?

a. a patriotic song b. an introduction to the Constitution c. an amendment

2. What does the title, “The Preamble to the Constitution” mean?

a. before you walk through the constitution b. it’s about the different laws in the Constitution c. has nothing to do with the U.S. Constitution

3. What does the opening phrase, “We the people of the United States” mean?

a. It’s about the people who wrote the Constitution b. a select group of people in our country c. all the people in our country

4. What does the phrase, “in order to form a more perfect union” mean?

a. the purpose of the Constitution is to create a better system of government connecting the states into a single united country b. the purpose of the Constitution is for each state to be independent c. neither a nor b

5. What does the phrase, “establish justice” mean?

a. to set up a system that is fair b. to be sure that there are enough police in certain states c. neither a nor b

6. What does the phrase, “insure domestic tranquility” mean?

a. to make sure that everyone stops work at 4:00 PM to take a nap b. to make sure that people in our country get along c. to make sure everyone gets along with their friends

7. What does the phrase, “provide for the common defense” mean?

a. to do what is necessary to protect the country from its enemies b. to give every household an alarm system c. neither a nor b

8. What does the phrase, “promote the general welfare” mean?

a. to move the country in a direction that will improve the lives of some b. to move the country in a direction that will improve the lives of its citizens so they’ll fare well c. everyone’s out for himself

9. What does the phrase, “and secure the blessings of liberty to ourselves and our posterity,” mean?

a. to be sure that the citizens will be blessed with freedom during their lifetimes b. to be sure that the citizens’ children and their children, etc. will always be blessed with freedom c. both a and b

10.What does the phrase, “do ordain and establish this Constitution for the United States of America,” mean?

a. order people not to follow the Constitution b. officially authorize the new form of government under a set of rules, known as the Constitution c. the country should write a constitution

Answers: 1. b; 2. a; 3. c; 4. a; 5. a; 6. b; 7. a; 8. b; 9. c; 10. b 

By the way, if you want to memorize the preamble, memorize each of the phrases from 3 to 10 together, separated by commas, and then recite them together. And there it is—one long amazing sentence.

Happy Fourth of July,

Dr. Linda

Contact me at, linda@stronglearning.com, if you have any school-related question.

The opinions expressed herein are the writer's alone, and do not reflect the opinions of TAPinto.net or anyone who works for TAPinto.net. TAPinto.net is not responsible for the accuracy of any of the information supplied by the writer.

TAP Into Another Town's News:

You May Also Be Interested In

Sign Up for E-News

Mahopac

Here's What You Missed Last Week

Last week, the Daily News ran a headline, “When is our father coming home?” This dealt with a person here illegally, married to an American woman with a family, who was arrested at an Army base while delivering pizza. You are supposed to think that U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE), under Trump, is tearing families apart. As usual, it was a crock of cow pies. It was ...

Watergate Analogies Apply to Obama, Not Trump

My liberal counterpart in this publication is about my age. Maybe I am the baby of the group, but we all have had the same seminal experiences of our youth: Vietnam, the civil rights movement and Watergate. These are what shaped our political perspectives.

Looking back, maybe, just maybe those who thought Nixon was really deserving of his fate cannot be faulted for thinking so. It was once ...

Reagan on Trump

The party of “Honest Abe” has now become the party of Dishonest Don, and what follows are some disturbing displays of a Republican Party that has become devoid of conscience:

• More than 4,600 American citizens dead in Puerto Rico—a postscript to the government’s abysmal response to the widespread devastation of Hurricane Maria; 
• The underhanded ...

The Rich Get Richer, and We’re Paying For It

According to a Harvard University study published late last year, most Americans believe that the richest 20 percent of Americans own just half of the nation’s wealth. Wrong! The top 20 percent own 93 percent of the nation’s wealth, and the top 1 percent own 40 percent of that wealth. Additionally, the top 10 percent of earners in 2017 took home more than half the nation’s ...

Competing—Against Yourself

This is the time of year when students are recognized at public ceremonies for notable achievements in their studies, their sports and in their extracurricular pursuits.

Where we live, there are awards in various sports that are named for our son, who also is memorialized by town ballfield Harrison Apar Field of Dreams and a charitable foundation of the same name.

Due to a rare dwarfism, ...

Honoring Our Veterans’ Freedom of Speech

Memorial Day is over, but writing about America’s veterans doesn’t have an expiration date.

My dad, George, was as proud a veteran as you’d meet. He served in the Army in World War II and loved our country no less than the next veteran. I am proud of him, as is my brother, Robert, who served in the Air Force.

Growing up, the one vacation we took each year was spent with ...

I Come from the Land Down Under

I know this is a family column, so I’m going to put this in as delicate terms as possible.

This morning I woke up and I knew, as sure as the sun shines over Bora Bora, that something was very, very wrong in that place in my body where the Bora Bora sun doesn’t shine.

It’s that place I used to refer to my daughter as her hoo-hoo. But it certainly wasn’t a happy ...

Mouthing Off

When I went for oral surgery last spring, the doctor told me he could only do one half of my mouth that day or I wouldn’t be able to eat for two weeks. Considering it was almost bathing suit season, I didn’t think that was necessarily a bad thing. But he convinced me otherwise, and told me if I was really gung ho about getting it all done, I could come back in a month or so to have ...

Upcoming Events

Carousel_image_b4cc78dd32adbbf57c97_2018_hiv_testing_day_eng

Wed, June 27, 9:00 AM

Putnam County Department of Health, Brewster

PCDOH Free HIV Testing Day

Health & Wellness

Facebook Provides Verification Badges for All TAPinto Facebook Pages

June 4, 2018

TAPinto and its 75 partner sites have been verified on Facebook with the social media platform's blue badge, which is given to news organizations that meet Facebook's authenticity criteria. 

Facebook gives the blue verification badge to "eligible brands, media organizations and public figures," based on factors that include policy compliance and public ...